A javulás elsősorban a vártnál jobb amerikai makroadatoknak volt köszönhető: a befektetők előbb a tartós fogyasztási javak megrendelésállományának várnál magasabb növekedéséről szóló adatnak, majd az újlakás eladások emelkedesésnek örülhettek.

Az emelkedés élén a házépítők álltak, de jól szerepeltek az energiaszektor szereplői is, a szektor záslóshajója, az Exxon Mobil például több mint két százalékkal értékelődött föl. Jelentősen drágult a Gap, miután a kiskereskedelmi lánc a várakozásokat meghaladó negyedéves eredményt tett közzé.
QP | Quality Placement

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!