Fél - egy százalék közötti pluszban nyithat a magyar tőzsde, a forint is viszonylag erős - mondta Söre Balázs a Buda-Cash üzletkötője. A külföld felé tett kormányzati nyilatkozatok egyelőre pozitív hatással vannak a piacra, ez erősíti a forintot.
Külföldön semleges és pozitív hangulat váltogatja egymást, ehhez képest nálunk tegnap estek a részvények, a magyar piac nagyon volatilis, néha előreszalad, néha lemarad, tegnap a lemaradós nap volt. 
A Mol 40 százalékot ment fel egy hónap alatt, így a tegnapi esés nem tragikus az üzletkötő szerint. Ezzel együtt nagyon pozitív képet mutat a Richterrel együtt.
A legnagyobb hangsúly az OTP-n lehet, ha az 5000 forintos szintet be tudná venni, igazából az adna lendületet a piacnak.
A kispapírok csak hangulati alapon mozognak, kiemelkedő kockázat mellett kimelkedő hozammal kecsegtetnek. Az üzletkötő szerint még életben van ezekben a sztori, nem ült le ez a piac.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!