A kötvény a Magyar Nemzeti Bank (MNB) növekedési kötvényprogramjának keretében került forgalomba. A 300 darab, egyenként 50 millió forint névértékű, 15 milliárd forint össznévértékű, dematerializált, névre szóló értékpapír 2030. szeptember 17-ei lejáratú, fix kamatozású, a kamatozás mértéke 3,10 százalék - írta az MTI.

A Stelius Befektető Zrt. által a BÉT honlapján közzétett tájékoztató szerint a vállalat holdingtársaságként vagyonkezelői tevékenységet folytat, fő bevételi forrása a tulajdonában álló vállalatoktól kapott osztalék-, tőke- és kamatbevétel, amely tételek pénzügyi bevételként jelennek meg eredménykimutatásában. Emellett a holding tevékenységéhez kapcsolódóan informatikai, humán, marketing, üzletviteli, belső ellenőri, kontrolling, PR és egyéb szolgáltatásokat nyújt a tulajdonában álló cégeknek további menedzsment és szolgáltatási díj ellenében.

Teljes forgalmának értékelése szempontjából ugyanakkor jelentős a Stelius cégcsoporton belüli leányvállalatok tevékenysége - közölte a cég. A csoport stratégiai üzletágaiból származó, 2019-es üzleti évre vonatkozó árbevétel 75 százaléka a záloghitel és értéktárgyak üzletágból, 15 százaléka a személyi fuvarozás üzletágból, 9 százaléka az ingatlanokkal kapcsolatos tevékenységeikből származik.

A Stelius a BÁV-csoporton keresztül a művészeti alkotások kereskedelmével, országos és helyi aukciókkal, valamint zálogházi tevékenységével piacvezető a magyarországi zálogházak piacán, jelenleg több mint 10 milliárd forint értékű eszközállományt kezel. Emellett jelentős ingatlanportfólióval rendelkezik, az üzletág nettó árbevétele csaknem 2 milliárd forint évente. Irányítása alatt működik három taxitársaság, a Főtaxi, a Budapest Taxi és az Elit Taxi, az üzletág nettó árbevétele tavaly több mint 3 milliárd forint volt.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!