Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az 1991-ben alapított Vienna Insurance Group AG Ausztria, valamint Közép- és Kelet-Európa vezető biztosítási társasága. A vállalatcsoportot 30 ország csaknem 50 biztosítótársasága alkotja, több mint 25 ezer alkalmazottat foglalkoztat, ügyfelei száma meghaladja a 22 milliót - idézi az MTI a kibocsátói oldalon olvasható cégbemutatót.

Árbevételük 2020-ban meghaladta a 9,3 milliárd eurót (több mint 3700 milliárd forint), 2021-ben a 9,7 milliárd eurót (majdnem 3900 milliárd forint). Az adózott eredményük közben 231 millió euróról (több mint 92 milliárd forint) majdnem 376 millió euróra (több mint 150 milliárd forint) nőtt.

A részvényeket az osztrák tőzsdére 2005-ben, a cseh tőzsdére 2008-ban vezették be.

A VIG bevezetését pénteken a BÉT is megerősítette. Végh Richárd vezérigazgató tőkeerős, stabil lehetőségként ajánlotta az osztrák társaságot a befektetőknek. Csatlakozásukkal a BÉT prémium kategóriájában már 22 kibocsátó szerepel.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!