A londoni FTSE-100 2,2, a frankfurti DAX 2,5 , a párizsi CAC-40 1,9 százalékos veszteségben fejezte be a napot. A Stoxx Europe 600 indexe 2 százalékot esett. A periféria indexei közül a milánói FTSE MIB 2,4, a madridi IBEX-35 1,8 százalékot gyengültek.

A kereskedelmi háborúval kapcsolatos aggodalmak miatt a befektetőket a kockázatkerülés jellemzi. Az európai tőzsdezáráskor az északi-tengeri Brent olajfajta hordónkénti ára 1,82 százalékos csökkenéssel 73,95 dolláron állt.

Az európai tőzsdezárást követően a tengerentúli indexek is jelentős mínuszban jártak. Kelet-európai idő szerint este hét órakor a New York-i tőzsdén DJIA-indexe 1,5, az S&P 500 1,6, a Nasdaq pedig 2,4 százalékos esésben volt.

A WTI olajfajta hordónkénti jegyzése 0,5 százalékos csökkenést követően 68,30 dollárnál járt.

Képünk forrása: Shutterstock

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!