Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A részvénypiac forgalma 12,1 milliárd forint volt, valamennyi vezető részvény gyengült az előző napi záráshoz képest.

Varjú Péter, az Erste Befektetési Zrt. igazgatója az M1 csatornának elmondta, nap közben elromlott a hangulat, nemcsak a magyar, hanem a többi európai tőzsdén is. Míg azonban az európai piacok nulla körüli szintről mínusz 0,4 százalékig estek, a BÉT 0,5 százalék körüli pozitív nyitás után 0,6 százalékos mínusszal fejezte be a napot.

A magyar piacnál erősebben csak a lengyel tőzsde esett, ami mutatja, hogy nem Magyarország specifikus eladási hullám volt, hanem jellemzően a kelet-közép-európai papírokat adták a befektetők.

A távközlési cégről Varjú Péter megjegyezte, Christopher Mattheisen vezérigazgató lemondott pozíciójáról, és az eddigi vezérigazgató-helyettes, Rékasi Tibor viszi tovább a céget. Az ilyen típusú változások jellemzően negatív árfolyamreakciót hoznak - jegyezte meg.

A blue chipek közül a Richtert már hetek óta adják a befektetők, az OTP a megszokott, 11 200-11 500 forint közötti sávban mozog továbbra is, a sávnak nagyjából a közepén van most - fejtette ki.

A Mol 1,6 százalékkal 2924 forintra zuhant, 2,3 milliárd forintos forgalomban.

Az OTP-részvények 0,5 százalékos gyengüléssel 11 340 forintra estek, forgalmuk 4,8 milliárd forintot tett ki.

A Magyar Telekom 1,20 százalékkal 451 forintra gyengült, forgalma 345,8 millió forint volt.

A Richter-papírok árfolyama 0,7 százalékkal 5215 forintra esett 2,1 milliárd forintos forgalomban.

Képünk forrása: BÉT

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!