A londoni értéktőzsde fő mutatója, az FTSE-100 index 0,2 százalék, a frankfurti DAX mutató 1,4 százalék, a párizsi CAC-40 index pedig 0,5 százalék gyengüléssel fejezte be a napot.

A páneurópai indexek közül a FTSEurofirst 300 index 0,6 százalékkal, az euróövezeti EuroStoxx50 0,8 százalékkal, a Stoxx Europe 600 indexe pedig 0,6 százalékkal csökkent.

Az európai tőzsdezárás után, este fél kilenckor New Yorkban a DJIA indexe több mint 200 pontos zuhanással 1 százalékos mínuszban állt, a Nasdaq 0,2, az S&P 500 0,6 százalékkal járt az előző napi zárószintje alatt. Az ok, hogy az USA kormánya bejelentette, péntektől életbe lépteti az acél és alumínium amerikai importjára kivetendő büntetővámot, amely az USA szövetségeseit - köztük az EU-t - is érinti.

Az északi-tengeri Brent olajfajta hordónkénti ára a nyugat-európai tőzsdezáráskor 8 cent (0,10 százalék) emelkedéssel, 77,80 dolláron állt.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!