Az FTSE-100 0,5, a DAX 1,3, a CAC-40 1 százalékot esett, a Stoxx Europe 600 indexe 0,8 százalékos veszteségben zárt. A periféria indexei közül a milánói FTSE MIB és a madridi IBEX-35 is 1,6 százalékos mínuszt ért el.

Az olajár vegyesen alakult szerdán. Az európai kereskedés végén a Brent nyersolaj ára 0,10 százalékkal állt magasabban, hordónként 49,28 dolláron, a WTI nyersolajé pedig 0,64 százalékkal alacsonyabban, 46,28 dolláron. A világpiaci olajár egy hét alatt már 13 százalékkal emelkedett az OPEC és a szervezeten kívüli olajtermelők árszabályozó megállapodásának reményében.

Az arany árát a szeptemberi amerikai alapkamat-emelés kilátása nyomta le kissé. A határidős jegyzés legközelebbi kontraktusa 0,45 százalékkal unciánként 1350,75 dollárra csökkent.

Az amerikai vezető indexek közép-európai idő szerint este 9 óra körülre már javítottak a gyenge kezdésen és ekkorra már a Dow és az S&P-500 indexe is az előző napi zárószint fölé került, igaz, előbbinek ez még csak stagnálás közeli szintet, utóbbinak 0,1 százalékos pluszt jelentett. A Nasdaqnak is sikerült ekkorra ledolgoznia a kezdeti veszteségekből, ám még mindig 0,1 százalékos mínuszig jutott csak.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!