Bevörösödött Nyugat-Európa

Csökkenéssel zártak a vezető nyugat-európai tőzsdemutatók kedden, a piac így reagált arra a hírre, hogy előrehozott parlamenti választásokat tartanak június 8-án Nagy-Britanniában.
Szepesi Anita, 2017. április 18. kedd, 19:33
Fotó: Reuters

A londoni FTSE100 index 2,46 százalékos, a frankfurti DAX-30 0,99 százalékos csökkenéssel, a párizsi CAC-40 mutató 1,68 százalékos mínusszal fejezte be a napot - írta az MTI.

Az európai tőzsdezáráskor az északi-tengeri Brent olajfajta hordónkénti ára 66 cent csökkenéssel, 54,70 dolláron állt.

Ugyanekkor a New York-i tőzsdén a 30 vezető iparvállalat DJIA indexe 0,65 százalék, a részvények szélesebb körét felölelő S&P500 index pedig 0,48 százalék mínuszban volt, a technológiai papírok Nasdaq Composite mutatója 0,33 százalék csökkenést jelzett.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK