A társaság megerősítette, hogy belső és felügyeleti vizsgálat is indult a gyanú kapcsán, ám hangsúlyozta, az ügyfelek pénzét nem érintették a kérdéses rendellenességek. A közlemény kiadása után a konkurens Davy brókercég bejelentette, átvette a Bloxham vagyonkezelési üzletágát, a felügyeleti szerepet is betöltő ír jegybank közlése szerint a lakossági ügyfeleket szintén a Davyhez irányították át.

A több mint 150 éve alapított Bloxham 17 ezer fős ügyfélköre 540 millió eurónyi számlával rendelkezett, ezen felül tevékenysége tegnapi felfüggesztéséig 700 millió eurós eszközállományt kezelt. Az ügyfeleken és számláikon kívül a társaság 70 alkalmazottjából negyvenet átvesz a Davy, a fennmaradó harminc fő viszont nagy valószínűséggel az utcára kerül.

QP | Quality Placement

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!