Bezöldült New York

Az előző napi erős zárás után indexemelkedéssel indult a kereskedés csütörtökön az amerikai tőzsdéken - írja az MTI.
Szabó Dániel, 2018. április 5. csütörtök, 15:58
Fotó: Shutterstock

New Yorkban a kereskedés kezdetén a DJIA-30 index 0,24 százalék, az S&P-500 index 0,51  százalék, a Nasdaq Composite index 0,77 százalék emelkedést mutatott.

A mostani indexemelkedés elsősorban a technológia részvények erősödésének  köszönhető. A technológiai ágazat papírjait az elmúlt napokban-hetekben több tényező is nyomás alatt tartotta,  közöttük a Facebook adatkezelési botránya miatt megrendült befektetői bizalom, Trump elnöknek az Amazon.com postaszolgálati gyakorlatát kipellengérező Twitter üzenetei, valamint az önvezető járműtechnológia piaci érettségével szemben felmerült kétségek.

A csütörtöki kezdés előtt a tőzsdén kívüli forgalomban azonban a Facebook részvénye már négy százalékkal erősödött, a Netflix, Amazon és Alphabet részvények pedig mind egy százalék felettivel.

A WTI nyersolaj ára 0,17 százalékkal hordónként 63,48 dollárra, a Brent ára 0,34 százalékkal 68,25 dollárra emelkedett.

A dollár erősödött, az arany ára csökkent: az eurót 0,20 százalékkal jegyezték gyengébben 1,2252 dolláron, az arany ára 0,86 százalékkal 1328,70 dollárra csökkent.

Csütörtökön erősen kezdtek az európai tőzsdék is.

A fotó forrása: Shutterstock.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK