Bezuhant Amerika - Már Trump bukásától tartanak

Negatív kezdés után nagy eséssel reagáltak szerdán az amerikai tőzsdeindexek az élesedő washingtoni politikai belharcokra. A kereskedés vége előtt két órával a DJIA-30 és az S&P-500 index 1,3 százalék, a Nasdaq Composite 1,8 százalék veszteséget mutatott. Esik a dollár, drágul az arany.
Papp Zsolt, 2017. május 17. szerda, 21:10
Fotó: Napi.hu

A befektetők attól tartanak, hogy az elnök hatalmának megingatásával búcsút mondhatnak az adócsökkentéseknek és a gazdaságösztönző költségvetési tervnek is. A tőzsdéken tavaly november, az elnökválasztás óta elért tekintélyes árfolyamnyereség jórészt a választási kampányban beígért ösztönző programnak volt köszönhető. Az S&P-500 és a Nasdaq Composite indexek a hét elején rekordot állítottak be - írja az MTI.

Az S&P-500 indexben képviselt 11 gazdasági ágazatból kilencnek csökkent a mutatója szerdán. A bizonytalan időkben preferált közüzemi és ingatlanpiaci ágazatok mutatója emelkedett. A legnagyobb árfolyamveszteséget szerdán a november óta tartó tőzsdei rali elsőszámú haszonélvezői, a bankok szenvedték el. Az S&P-500 indexben a pénzügyi ágazat mutatója két és fél százalékkal gyengült elsősorban a Bank of America és a JPMorgan vesztesége miatt. A DJIA-30 indexre a Goldman Sachs részvénye rótta a legnagyobb terhet. Az index 30 tagja közül 25 gyengült.

A politikai bizonytalanság fokozódásával megnőtt a kereslet a befektetési menedéknek tekintett eszközök, így az arany iránt is. A határidős piacon az arany legközelebbi kontraktusát 1,77 százalékkal jegyezték magasabban unciánként 1258,26 dolláron. A dollár gyengült, az euró erősödött szerdán. A főbb devizák kosarával szemben képzett dollár-index 0,67 százalékkal 97,44 pontra csökkent, az euró-index 0,22 százalékkal 89,98 pontra emelkedett. Az eurót 0,63 százalékkal jegyezték erősebben 1,1153 dolláron.

Az olaj ára emelkedett szerdán. Részben az amerikai készletekben bekövetkezett vártnál kisebb csökkenés miatt, részben pedig azért, mert egyre valószínűbbnek tűnik az OPEC termeléscsökkentési megállapodásának a meghosszabbítása. A WTI nyersolajat 1,17 százalékkal jegyezték magasabban a határidős piacon hordónként 49,23 dolláron, a Brent nyersolajat 1,32 százalékkal magasabban 52,33 dolláron.

 

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

MLB2017, 2017.05.18 08:32

@foldnyuzo: "Egyszerűen hülye vagy! "
Ismét egy igazi szakkkértői megnyilvánulás. :DDD
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

689088, 2017.05.17 21:42

Bezuhant Amerika....:))) Óóóóóó!

Pár éve meg azt ordítoztátok itt folyamatosan a magyar gazdaságról, hogy "Menekül a tőke, menekül a tőke...!"
A tőke meg azóta is köszöni, jól van.
Magyarországon...:))!

Úgyhogy, Amerikában Trump erősödése várható.....
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html