Bezzeg most mindenki bankot akart venni

A besült jelzálogpiaci hiteleket kivásárló közös bankalap létrehozásának hírére igencsak megnőtt a befektetők bizalma a pénzintézeti szektor iránt.
NAPI Online, 2007. november 13. kedd, 08:21
Fotó:

Az elmúlt hetekben megszokottól eltérően tegnap jelentős erősödést mutattak a bankrészvények az Egyesült Államokban, ami elsősorban annak volt köszönhető, hogy az USA három vezető bankja, a Bank of America, a Citigroup és a J. P. Morgan Chase létrehozza azt a közös alapot, amelynek funkciója a felbolydult hitelpiacok megnyugtatása lesz.

A hírek szerint az alap az év végétől 75 milliárd dolláros forrással kezd működni. A szektor szereplői jelentősen drágultak.

Örülhettek az IBM tulajdonosai is, a részvény 1,2 százalékkal erősödött, miután megállapodott a Cognos szoftvergyártó megvásárlásáról.

A zuhanó nyersanyag- és olajárak lefelé húzták az energia- és nyersanyagszektor képviselőit, az Exxon és a Freeport-McMoRan Copper & Gold is a előkelő helyezést ért el a vesztesek mezőnyében. Brutálisan, 8 százalékkal gyengült a Blackstone Group részvénye a várakozásoktól elmaradó negyedéves eredmény miatt.

A Dow Jones végül 0,42 százalékkal, 12 987,55 pontra, a Nasdaq 1,67 százalékkal, 2584,13 pontra, az S&P-500 pedig 1,00 százalékkal, 1439,18 pontra süllyed.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK