A forint erősödésében a javuló nemzetközi hangulat mellett szerepet játszhatott az is, hogy nagyon jó lett a magyar külkereskedelmi mérleg többlete, ugyanakkor az már nem annyira pozitív, hogy ez az export és az import csökkenésének az eredményeként alakult ki - mondta a Napinak Földi Balázs, a Commerzbank treasury üzletágának vezetője. Ugyanakkor a régiós devizák mindegyike erősödött, sőt a forint kicsit alul is teljesített a lengyel zlotyival szemben. Napközben fontos lehet, hogy a G8-ak csütörtökön erősebben fókuszálhatnak a devizapiacok felé, mivel azonban egyenlőre nem érkeztek dollárt gyengítő hírek, az euró/dollár keresztárfolyam 1,3950 környékén volt 10 órakor. A forint erősödésének köszönhetően a frank 182 forint, a dollár pedig 197,60 forint volt. Földi szerint a forint sokat erősödött délelőtt, ezért valószínűleg, amit a 275,80-as szint már valószínűleg megfog, így inkább gyengülés várható a nap hátralévő részében.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!