A fejlődés motorja a társaság területén rendelkezésre álló kapacitások bővülése és a komplex logisztikai szolgáltatások iránti tartós kereslet volt. A Budapesttől délre fekvő logisztikai központ bérbeadottsági mutatója 2018-ban 98,7 százalékot ért el - közölte a cég.

A társaság EBITDA-mutatója 8 millió euró volt 2018-ban, a társaság befektetett eszközeinek értéke pedig meghaladta a 129,5 millió eurót, 5,3 millió euróval volt magasabb az egy évvel korábbinál. A logisztikai park bérbeadható területe 2018-ban 3800 négyzetméterrel bővült, és az év végén meghaladta a 186 ezer négyzetmétert.

Megkezdődött továbbá egy 19 800 négyzetméteres raktár-, és egy 1500 négyzetméteres irodaterületet magában foglaló raktárcsarnok építése. A 3,5 milliárd forint értékű beruházás befejezése a tervek szerint még az idén ősszel várható.

A vállalat tavaly az első fél évben nyilvános részvénytársasággá alakult át azzal a szándékkal, hogy részvényei 49 százalékát a Budapesti Értéktőzsdén értékesítsék, és ezt követően szabályozott ingatlanbefektetési társaságként (SZIT) folytassák tevékenységüket. A részvények értékesítése eredmény nélkül zárult, de a társaság ezt követően is kitartott elkötelezettsége mellett, és vizsgálja a megvalósításhoz szükséges lépéseket - olvasható a közleményben.

A társaság 2018-ban 63 375 ezer euró hosszú lejáratú hitelt vett fel a kapacitások bővítéséhez szükséges, korábban felvett hitelek refinanszírozása, valamint a szit-té történő átalakulás feltételeinek teljesítése érdekében.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!