A főbb indexek közül a DAX 0,2, a CAC-40 pedig 0,1 százalékkal emelkedett. Nagy-Britanniában a hercegi pár pénteki esküvője miatt munkaszüneti napot tartottak.

A német piacon a Commerzbank teljesített kimagaslóan, miután a második legnagyobb pénzintézet a tervezettnél korábban ismertette főbb eredményszámait. Az, hogy az üzleti eredmény jócskán meghaladta a várakozásokat az árfolyamon is meglátszott, 3,2 százalékkal drágultak a papírok.

A vegyipari K+S AG pedig azt követően váltott 2,7 százalékos hegymenetbe, hogy a menedzsment megemelte 2011-es eredményvárakozásait.

Az élelmiszeripari adalékanyagokat gyártó Danisco részvényei 3 százalékkal drágultak, miután a DuPont 6,64 milliárd dollárra emelte a társaságra tett felvásárlási ajánlatát.

Szintén felvásárlási hírre drágult a darugyártó Demag Cranes, azt követően, hogy az amerikai Terex 884 millió eurós ajánlatot tett rá. A német társaság részvényeinek árfolyama 21,24 százalékkal került feljebb.

A Fiat jegyzését pedig az hajtotta 3,9 százalékkal felfelé, hogy amerikai leányvállalata, a Chrysler két évvel ezelőtti kimentése óta először zárt nyereséges negyedévet.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!