"A jövőben teljesen szabályozott pénzügyi intézményként fogunk működni" - mondta a CNBC szerint Changpeng "CZ" Zhao, a Binance vezérigazgatója szerdán, hozzátéve, hogy a váltás során "nagyon nyitott" lenne arra, hogy olyan új vezérigazgatót találjon, aki több szabályozási tapasztalattal rendelkezik.

A Binance a világ legnagyobb digitális kriptovalutatőzsdéje a kereskedési volumen alapján. Az utóbbi időben azonban intenzív szabályozási ellenőrzés alá került, mivel a hatóságok világszerte igyekeznek visszaszorítani a gyorsan növekvő kriptoipart. Az Egyesült Királyságban a helyi felügyelet (Financial Conduct Authority, FCA) megtiltotta a Binance brit egységének, hogy bármilyen szabályozott tevékenységet folytasson. A Binance egyike volt a sok kripto cégnek, amelyek visszavonták a kérelmüket az Egyesült Királyság ideiglenes engedélyezési rendszerében, mivel nem feleltek meg a pénzmosás elleni követelményeknek. Az FCA a Coinburgra is lecsapott a héten.

Japán, Kanada és Olaszország szabályozó hatóságai szintén lecsaptak a cégre, és figyelmeztették, hogy nincs engedélyük az adott országokban való működésre. 

A Binance célja, hogy számos regionális központot hozzon létre a világ minden táján, és engedélyeket fog kérni ott, ahol azok rendelkezésre állnak - mondta Zhao. Korábban azt mondta, hogy a Binance-nek nincs hivatalos székhelye. 

Májusban a Bloomberg arról számolt be, hogy a Binance ellen szövetségi vizsgálatot indított az Egyesült Államok Igazságügyi Minisztériuma és az adóhatóság (Internal Revenue Service, IRS).

Hétfőn a vállalat közölte, hogy csökkenti a maximális tőkeáttételt - vagy kölcsönzött tőkét -, amelyet a felhasználók határidős ügyletekkel való kereskedéshez használhatnak, mivel az ilyen magas kockázatú fogadások miatt az ügyfelek súlyos veszteségeket szenvednek el.

A hónap elején a Binance közölte, hogy nem kínál többé "részvénytokeneket", azaz a Tesla, az Apple és a Coinbase részvényeinek digitális változatait, hogy kereskedelmi fókuszát más termékekre helyezze át. A német szabályozó hatóságok figyelmeztettek, hogy az eszközök kereskedésének lehetősége megsérthette az értékpapírtörvényeket.

Az idei év a kripto számára vad volt. A Bitcoin, a világ legnagyobb digitális érméje egy időben közel 65 000 dolláros történelmi csúcsot ért el. Azóta azonban meredeken csökkent. A kriptopénz rövid időre 40 000 dollár fölé emelkedett, közel hat hét óta először, miután az Amazon közölte, hogy digitális valuta- és blokklánc-szakértőket kíván felvenni a fizetési csapatába.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!