Miután a bűnüldöző szervektől kapott néhány tippet arra vonatkozóan, hogy ki lehetett a hacker, a Binance most leszűkíti a támadás mögött álló személy vagy személyek körét. A szóban forgó támadás során egy úgynevezett cross-chain hidat vettek célba, amely lehetővé tette egy vagy több, egyelőre ismeretlen hacker számára, hogy 2 millió darab Binance BNB tokent lopjanak ki, amelyek értéke akkoriban mintegy 570 millió dollár volt – mondta Zhao a CNBC-nek adott interjújában.

A Chainalysis adatai szerint idén eddig több mint 1 milliárd dollárt veszítettek el a cross-chain hidak - olyan eszközök, amelyek megkönnyítik a tokenek gyors átvitelét egyik blokkláncplatformról a másikra - megsértése miatt. A DeFi, azaz a decentralizált pénzügyek világában népszerű eszközök a bűnözők gyakori célpontjává váltak a mögöttes kódjukban található hibák miatt.

A Binance azóta mindent megtett, hogy korlátozza a hasonló támadások végrehajthatóságát. A konkrét támadás esetében szüneteltették a BNB Chain blokklánc hálózatán folyó tevékenységet, miután a hálózati validátorokkal - a tranzakciók jóváhagyását aláíró magánszemélyekkel és szervezetekkel - egyeztetett a frissítés életbe léptetése érdekében.

Zhao, akit online általában "CZ" néven emlegetnek, azt mondta, hogy ez azt jelentette, hogy a BNB Chain képes volt megakadályozni, hogy a hacker a célzott pénzeszközök nagy részét elvegye. Állítása szerint a blokklánc körülbelül 80-90 százalékát sikerült megvédeni a támadástól.

A BNB Chaint, amely eredetileg Binance Chain néven volt ismert, a Binance 2019-ben fejlesztette ki. Más blokkláncokhoz hasonlóan rendelkezik egy natív tokennel, a BNB-vel, amellyel kereskedni lehet, illetve amelyet játékokban és más alkalmazásokban lehet használni.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!