Bíróságra citálják az Opimust

A Tőzsdei Egyéni Befektetők Érdekvédelmi Szövetsége (Tebész) bíróságon megtámadta az Opimus Group Nyrt. május 2-i közgyűlésén hozott határozatokat, kérve azok hatályon kívül helyezését - közölte az Opimus a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján kedden az MTI szerint.
Szabó Zsuzsanna, 2017. június 6. kedd, 19:54
Fotó: Napi.hu

A tájékoztatás szerint a peres eljárást a Fővárosi Törvényszék folytatja le. A Tebész álláspontja szerint a társaság jogsértő feltételeket szabott meg a közgyűlésen való részvételhez, így az ott hozott határozatok is jogellenesek.

Az érdekvédő szervezet honlapján közzétett tájékoztatás szerint a közgyűlési meghívót a jogszabályi előírással ellentétes, a részvényeseket félrevezető tartalommal jelentették meg, abban ugyanis előzetes regisztrációhoz kötötték a közgyűlésen való megjelenést. Az éves közgyűlés az alacsony részvétel miatt sikertelen volt, a megismételt közgyűléshez pedig feltételül szabták, hogy azon csak azok a részvényesek vehetnek részt, akik már az elsőre is jelezték részvételi szándékukat.

A legsúlyosabb törvénysértést a Tebész szerint akkor követte el a tőzsdei cég vezetése, amikor a megjelent és törvényes jogaival élni kívánó kisrészvényest - a Tebész képviselőjét - nem engedte regisztrálni a megismételt közgyűlésre.

Az Opimus május 2-i, megismételt éves rendes közgyűlésén a 2016. évi beszámolók elfogadása mellett új tisztségviselőket is választottak.

Az Opimus Group Nyrt. részvényeivel a BÉT standard kategóriájában kereskednek, a papír a keddi tőzsdenapot csaknem 15 százalékos erősödéssel, 86 forinton zárta, ez az elmúlt egy év legmagasabb árfolyama, a legalacsonyabb 11 forint volt.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK