A bitcoin napok óta tapasztalható gyengülését a szakértők a koronavírus okozta bizonytalanságra vezetik vissza, aminek a következtében a befektetők szabadulnak az összes kriptodevizától - írta az MTI.

Röviddel 13 óra után 1 bitcoint 5970 dolláron jegyeztek, a csütörtöki kereskedés kezdete óta igen jelentősen, csaknem 24 százalékkal csökkent az árfolyama a dollárral szemben.

A bitcoint március elején még 8500 és 9 ezer dollár között jegyezték. A deviza 2017 végén ért eddig a legtöbbet, csaknem 20 ezer dollárt.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!