Február 22-re meghaladta a 109 ezret azoknak a számlacímeknek a száma, amelyeken több mint 1 millió dollárnyi vagyon halmozódott fel bitcoinban - írja a Finbold szaklap. Ezen belül 9200 olyan számla van, amin a 10 millió dollárt is meghaladja a digitális befektetési eszközben felhalmozott érték.

A 100 ezres szintet is sok befektető elérte, 480 ezer ilyen számla van, miközben nagyjából 2 millió befektető érte el a 10 ezer dolláros szintet. A legnépesebb befektetői csoportnak ennél kisebb a vagyona, mintegy 15 millió embernek van nagyjából 100 dollárnyi bitcoinja, ők jellemzően a kísérletezők vagy a kispénzű szereplők, akik nem akarnak kimaradni.

A legnagyobb súllyal jelenlévő szereplők minden bizonnyal a komolyabb likviditási tartalékkal rendelkező intézményi befektetők, noha erre a bitcoin anonimitást biztosító rendszere miatt nincs konkrét információ.

Idén ez különösen fontos befektetői kör, ahogy a radikális árfolyamemelkedést követően a bitcoin most épp a 60 ezer dolláros árfolyam felé tart.

A Finbold gyűjtése is alátámasztani látszik, hogy a piaci folyamatokat relatíve kevés, nagy befektetéssel rendelkező szereplő irányítja. Egy többmilliós, "bálnának" becézett tranzakcióval ezek a befektetők komoly piaci hullámokat tudnak elindítani a kisbefektetők körében, aminek a végén ők nyernek, miközben a kisebb befektetők csak követik a trendet.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!