A tegnap délután megkezdett gyengülés folytatódott tovább az egész régióban, tehát nem forintspecifikus folyamatról van szó. Egy euróért például tegnap még 4,18 zloty-t kértek a bankközin, jelenleg viszont már 4,204-es szinten áll a lengyel deviza - mondta a Napinak Ötvös Mihály, a Commerzbank devizaüzletágának vezetője.

Az amerikai indexek tegnapi esése, a ma reggeli látványos csökkenés az ázsiai piacokon visszahozták a befektetők részéről a kockázat-elutasító magatartást - tette hozzá. Ma reggel egy euró 270,5 forint, a svájci frank 177,6 forint, az amerikai dollár pedig 191,05 forint környékén forgott. A forint-euró árfolyam Ötvös szerint ma várhatóan a 269-272 forintos sávban mozog majd.

A tegnap nyilvánosságra hozott, vártnál rosszabb amerikai fogyasztó index megijesztette a befektetőket, kockázat-elutasító befektetői hangulatban a dollár általában erősödik, a tegnapi nyitószinthez képest így mintegy 160 ponttal, 1,41-es szintig erősödött az euróval szemben. Amerika fogja eldönteni, hogy ez a korrekció mennyire lesz tartós - tette hozzá Ötvös.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!