Bízik a részvényekben a Merrill Lynch

A piac már beárazhatta a világgazdaság gyengélkedését és lassan eljöhet az idő a részvények súlyának növelésére a portfóliókban a Merrill Lynch Wealth Management szerint.
Józsa Bernát, 2012. július 11. szerda, 15:05
Fotó: Napi.hu

Bár továbbra is látszanak még a világgazdaság növekedését érintő lefelé mutató kockázatok, a világ jegybankjainak laza monetáris politikája, illetve az olaj árfolyamának második negyedévben tapasztalt visszaesése megteremtheti a hangulat és a gazdasági helyzet fokozatos pozitív irányba fordulásának alapjait - írta helyzetértékelésében Bill O'Neill, a Merrill Lynch Wealth Management EMEA régióért felelős befektetési igazgatója.

A szakember szerint a részvénypiacok már beárazták a gyenge makro-környezetet, így lassan érdemes lehet növelni a részvények súlyozását, főleg a jelenleg alulértékeltséget mutató piacokon. A fő kockázatot az eurózóna válságát övező folytatódó politikai bizonytalanság. A legutóbbi csúcson hozott döntések - bár végrehajtásuk elhúzódhat - első körben csökkentették a kockázatokat.

Ami mindenképpen a részvények mellett szól a Merrill szerint az a jegybankok további várható élénkítéséből eredő likviditásbőség (a Fed számításaik szerint a harmadik negyedévben jelenthet be új programot), a további emelkedést lehetővé tevő értékeltségi szintek és az a tény, hogy a piac pozicionáltsága és a hangulati mutatók alapján a befektetők várakozásai igencsak nyomottak a részvényekkel szemben, ami kontraindikatív lehet.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK