A bankmentő csomag körüli bizonytalanság, illetve a gazdaságélénkítő intézkedések és az azt övező politikai csatározások következtében a befektetők ismét önteni kezdték a pénzügyi szektor szereplőinek részvényeit. A Bank of America így 9 százalékot zuhant, míg a JP Morgan 1,3 százalékkal értékelődött le.

Ám az a vélekedés, hogy elfogadása esetén a tech cégek részesülhetnek az elsők közt a gazdaságélénkítő csomagból, nagy lökést adott a Nasdaq Composite indexkosarában szereplő vállalatoknak. A Microsoft például 4,2 százalékot erősödött, de még rajta is túltett a chipgyártó Intel, a maga 5,6 százalékos emelkedésével.

Zuhantak viszont a nagy iparcégek részvényei, a 3M közel 6, míg a repülőgépgyártó Boeing majdnem 4 százalékot rontott.

A fogyasztói költés további, vártnál némiképp nagyobb arányú csökkenéséről szóló beszámoló a szolgáltatóipari és kereskedelmi cégek megítélésén is rontott. A Macy's áruházlánc részvényei 4 százalékot estek, miután a társaság 7000 fő elbocsátását, illetve negyedéves osztalékának megfelezését jelentette be.

A játékgyártó Mattel negyedik negyedéves nyeresége 46 százalékkal csökkent az egy évvel azelőtti időszakhoz képest. Részvényei a hírre 16 százalékot estek.

A vezető indexek közül így a Dow Jones ipari átlaga 0,8 százalékot rontva 7 936,75 ponton, az S&P 500 gyakorlatilag pénteki záróértékén maradva 825,44 ponton, míg a Nasdaq Composite 1,2 százalékot javítva 1 494,43 ponton zárva köszöntötte az év második hónapját.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!