Devizapiaci kereskedők elmondták: a forint keddi gyengülése alapvetően korrekciónak tekinthető, a költségvetésnek megelőlegezett befektetői bizalomnak tulajdoníthatóan a forint már pénteken 273,50 forint körüli euró jegyzésről 271,50 környékére erősödött, s a hét végén is ezen a szinten mozgott.


A forint piacán kivárás van, az amerikai jegybank szerepét betöltő FED szerdán jelenti be ugyanis gazdaságösztönző intézkedéseit.


Szerda reggelre a forint árnyalatnyit erősödött a svájci frankkal szemben is: egy svájci frank 197,30 forintot ért a kedd délutáni 197,70 forint után. Száz japán jent viszont 240,23 forinton jegyeztek szerdán kora reggel, kedden délután 239,55 forint volt az árfolyam.


Egy dollár 193,42 forintot ért, kedden délután 193,30 forinton jegyezték az amerikai devizát.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!