Míg Londonban és Párizsban enyhe pluszban állnak az irányadó indexek, addig Frankfurtban kis mértékben gyengült a mutató. Pedig délelőtt a vártnál kedvezőbb ipari termelési adat látott napvilágot az eurózónából.

Az egyes papírokat illetően elmondható, hogy a Vodafone árfolyama jelentősebben csökkent, miután a brit cég felvásárlási ajánlatot tett egy német tv- és internetszolgáltatóra. A VW is gyengült, miután egy csaknem 26 ezres ausztráliai visszahívásról érkezett hír.

A görög index szintén lefelé tartott szerdán azt követően, hogy Görögország lett az első fejlett állam, mely az MSCI-nál visszakerült a feltörekvő országok kategóriájába, miután 2007 óta 83 százalékkal zuhant vissza a görög tőzsdeindex.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!