Bizonytalanság Ázsiában

Tegnap elromlott a hangulat az amerikai kereskedés végére, mely hatására az S&P futures letörte az 1330 pontos támaszát és egészen 1320 pontig esett hajnalban, mely eredőjeként az ázsiai indexek mínuszban kezdték a kereskedést.
portfolio.hu, 2011. május 17. kedd, 08:41
Fotó:

A nap során azonban jött egy kisebb fordulat, így több nap esés után zömében kisebb emelkedéseket láthatunk a régióban, mely azonban még így is csak enyhe korrigálásnak tűnik.

A vezető ázsiai indexek közül az ausztrál S&P ASX 200 0,7 százalékkal emelkedett, a japán Nikkei stagnált, míg a dél-koreai Kospi 0,1 százalékot veszített az értékéből. A Kínai Shanghai Composite 0,6 százalékos emelkedésben áll jelenleg.

Kiemelkedő makroadat és vállalati jelentés nem érkezett az ázsiai régióból, így a befektetők az elmúlt napokhoz hasonlóan most is a globális gazdasági növekedés lassulásától félnek. A délután érkező amerikai makroadatok majd részben választ adhatnak e kérdésre.

Érdekes hír, hogy a Goldman Sachs a dél-koreai részvénypiacra vonatkozó ajánlását felülsúlyozásról piaci súlyozásra rontotta, azonban továbbra is szinten tartotta 2500 pontos (2102 ponton zárt ma) év végi célárát.

A Nikkei legnagyobb kapitalizációjú komponensei közül a Japan Tobacco teljesített a legrosszabbul a maga 2,2 százalékos csökkenésével, míg a sor élén a Komatsu haladt a maga 1,1 százalékos emelkedésével. A Tokyo Electric Power pedig 9,5 százalékot zuhant arra a hírre, hogy a Moody's leminősítette a társaságot.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK