Biztos a kamatemelés?

A magyar állampapírok másodpiacán alig mozdultak a hozamok hétfőn - a szereplők a kamatdöntésre várnak, ahol a benchmarkok tanúsága szerint 25 bázispontos emelésre számítanak.
NAPI, 2010. szeptember 13. hétfő, 14:18
Fotó:

Az állampapírpiaci szereplők - a kincstárjegyek másodpiaci hozamainak alakulása szerint - 25 bázispontos emelést várnak az MNB szeptember 27-én esedékes kamatdöntő ülésén, annak ellenére, hogy a magyar kormány a hónap elején megerősítette: tartja magát a költségvetés 2011-es 3 százalékos GDP-arányos hiánycéljához.

A kincstárjegyek benchmark hozamai 5,50-5,78 bázispont között alakultak a hétfői kereskedés során, az értékek mindössze 3-5 bázisponttal mozdultak el a pénteki szintekről. Az állampapír-hozamoknál sem volt nagyobb kilengés, itt a legrövidebb lejárat 6,89 százalékos hozamon, a 10 éves (legmagasabb hozammal kínált) állampapír pedig 7,03 százalékos hozamon cserélt gazdát a másodpiacon. E két szélső érték között mozogtak a benchmarkok, amelyek a hétfői kereskedésben 3-6 bázisponttal változtak.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK