A CIG Pannónia Első Magyar Általános Biztosító Zrt. (EMABIT) igazgatósága úgy döntött, hogy a lengyel fuvarozói szakmai felelősségbiztosítás üzletágát állományátruházás keretében - a szükséges hatósági engedélyek megszerzésének függő hatályával - értékesíti. Erről a CIG Pannónia Életbiztosító értesítette a befektetőket a tőzsde honlapján.

Az értékesítésre a leányvállalati szavatolótőke növelése érdekében a Magyar Nemzeti Bank (MNB) által elrendelt új helyreállítási terv keretén belül kerül sor.

A CIG Pannónia vagyonbiztosításokkal foglalkozó leánycége azután került nehéz helyzetbe, hogy kiderült, Olaszországban csaló alkuszokon keresztül hamis viszontbiztosítási szerződéseket kötött. Az emiatt bekövetkezett, előre nem kalkulált veszteség a biztosító tőkehelyzetét is megrendítette, emiatt az MNB arra kötelezte a céget, hogy nyújtson be tervet a tőkehelyzete helyreállítására.

Az első benyújtott tervet az MNB elutasította, az új terv benyújtására először május 4-ig kapott haladékot a cég, majd ezt augusztus 4-re módosította a jegybank. Az EMABIT-ot eközben gyakorlatilag kiüresítették a megfelelés érdekében. Számos üzletágát eladták az Aegonnak, amely már korábban is vásárolt üzletrészeket a cégtől.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!