A vállalat nettó nyeresége 1,2 milliárd dollárra, azaz részvényenként 7,77 dollárra emelkedett a március 31-én zárult három hónapban az egy évvel korábbi 1,03 milliárd dollárról, azaz részvényenként 6,60 dollárról - írja a Reuters a negyedéves jelentés alapján. 

Az elemzők átlagosan 7,64 dolláros részvényenkénti nyereséget vártak a Refinitiv IBES adatai szerint.

A cég az év első három hónapjában 172 milliárd dollár nettó beáramlást ért el különböző alapjainál, jelentős volt a tőkebevétel például a tőzsdén kereskedett és aktív alapokban. A tőkepiacok a negyedév során profitáltak az amerikai gazdasági fellendülés miatti javuló befektetői hangulatból.

A BlackRock kezelt vagyona a negyedévben rekordszintűre, 9 000 milliárd dollárra (2 701 080 milliárd forintra) nőtt az egy évvel korábbi 6 470 milliárd dollárhoz képest.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!