A DJIA-30 index 0,32 százalékos és az S&P-500 index 0,26 százalékos emelkedéssel új rekordon kezdte a szerdai kereskedést, a Nasdaq Composite index pedig 0,33 százalékos emelkedéssel nyitott.

Az árfolyamok a vártnál kisebb júliusi amerikai maginfláció láttán indultak emelkedésnek, ami enyhítette a piac aggodalmait azzal kapcsolatban, hogy a Fed a tervezettnél korábban kezdené el kivezetni az eszközvásárlási programját. A 3,5 ezer milliárdos infrastruktúra-fejlesztési törvény szenátusi elfogadása is hozzájárult az árfolyamok emelkedéséhez.

Az amerikai piacok nyitásakor a WTI nyersolaj ára hordónként 67,75 dolláron 0,79 százalékkal állt alacsonyabban a nemzetközi kereskedelemben, a Brent ára pedig 0,86 százalékkal 70,02 dollárra csökkent hordónként.

Az eurót 0,23 százalékkal jegyzik erősebben 1,1745 dolláron, az arany spot ára 0,90 százalékkal emelkedett unciánként 1744,52 dollárra.

 

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!