Az OTP Bank bolgár leánybankjai, a DSK Bank EAD és az Expressbank AD, mint eladók adásvételi szerződést írtak alá a Groupama csoport egyik bolgár leányvállalatával, a Groupama Zhivotozastrahovane EAD-vel, mint vevővel az Express Life Bulgaria társaságban fennálló 100 százalékos részesedésük értékesítéséről - közölte az OTP a Budapesti Értéktőzsde honlapján.

A tranzakció pénzügyi zárására várhatóan a következő hónapokban kerülhet sor a szükséges felügyeleti engedélyek megszerzésének függvényében. Az OTP tavaly jelentette be, hogy megvásárolja a francia Société Générale-tól (SocGen) a pénzügyi csoport bolgár leányait, a tranzakciót az idén januárban zárták le.

Az OTP a francia Groupama csoporttal szoros kapcsolatban áll. 2008-ban nekik adta el az azóta Groupama névre átkeresztelt Garancia Biztosítót, amelynek termékeit azóta is közvetíti a bank. A Groupamának jelenleg 5,12 százalékos pakettje van az OTP Bankban, és a hitelintézet felügyelőbizottságában is ott ül a képviselőjük.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!