A Mol remek startja teljes mértékben indokolt volt, tekintettel a BÉT legnagyobb nyereséget termelő társaságának elemzői várakozásokat messze felülmúló harmadik negyedéves gyorsjelentésére. A tízmilliárd forint értékben gazdát cserélő olajpapír a kereskedés elején 22 250 forinton is járt, az akkori három százalékhoz közeli nyereség azonban fokozatosan elolvadt, a nap végén pedig már a pénteki záróár alatt kereskedtek a részvényekkel. Az utolsó papírok 0,1 százalékos mínuszban, 21 605 forinton cseréltek gazdát. Az OTP is hasonló utat járt be, a bankpapír 7600 forint fölött kezdett, majd a folyamatosan erősödő eladói oldal 7450 forintig is lenyomta a jegyzést. Nap végén 7510 forint állt az árfolyamjelzőn, ami 0,7 százalékos leértékelődésnek felelt meg. A Magyar Telekom 1,2 százalékkal 1007 forintra, a Richter 1,1 százalékkal 44 400 forintra erősödött. A közepes kapitalizációjú részvények piacán a nyertes az FHB volt, a befektetők azonban vélhetően nem a társaság gyorsjelentése, hanem a privatizációval kapcsolatos hírek miatt optimisták. A bankrészvény 3,5 százalékkal 1738 forintra erősödött, miközben az Egis 3,3 százalékkal 25 830 forintra értékelődött föl.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!