Bomba formában volt az OTP

A BUX az egész nap remek formában levő OTP-nek köszönhetően több mint 1 százalékkal került feljebb a pénteki tőzsdei kereskedésben.
portfolio.hu, 2014. május 16. péntek, 18:01
Fotó: Napi.hu

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX pénteken 1,1 százalékkal került feljebb 8,4 milliárd forintos forgalom mellett. Az OTP vitte a prímet, a bankpapír árfolyama 3,2 százalékkal került feljebb. A társaság ma hajnalban publikálta negyedéves gyorsjelentését: a várt veszteség helyett nyereséget jelentett, a bolgár operáció rekord profitot ért el, a magyar operációban régen volt olyan alacsony a céltartalékolás, mint most. Ugyanakkor aggasztó folyamatok is láthatóak a negyedéves számokban: az orosz és az ukrán leány is veszteséges volt, és a csoportszintű hitelportfólió minősége gyorsuló ütemben romlik.

A Molnak szintén jól sikerült a hét utolsó kereskedési napja, a részvények árfolyama 1 százalékot emelkedett. A Magyar Telekom ugyanakkor 1,5 százalékot esett, míg a Richter 0,2 százalékkal került lejjebb. Utóbbi piacán ezzel megszakadt a nyolc napja tartó emelkedő széria.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK