Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.
Szembe ment a világgal szerdán a pesti parkett, aminek a hátterében hír nem nagyon volt, de az emelkedést komoly forgalom sem támogatta. A magyar tőzsde zárásakor az európai indexek, és az amerikai tőzsdék is mínuszban forogtak, így a BUX 0,7 százalékos emelkedése enyhén szólva is érdekes volt. Az optimizmus azonban nem túl nagy, amit az mutat, hogy a prompt index utolsó 21 743 pontos értékét csupán 100 ponttal haladta meg a decemberi BUX lejárat. A rossz nemzetközi hangulat egyedül az OTP részvényére ragadt rá. A bankpapír ugyan a nap elején még 4700 forint felett is megfordult, a nap végére azonban az elszálló svájci frank, és az elromló nemzetközi hangulatot már nem tudta ellensúlyozni, a bank vezérigazgatójának lapunknak adott optimista interjúja. A bankpapír így 2 százalékkal 4570 forintra esett vissza zárásra, a napi minimumot azonban a 4500 forintos szint jelentette. A többi vezető részvény azonban mind emelkedett, ami vélhetően annak volt betudható, hogy az elmúlt napokban több vételi ajánlás is érkezett a Richterre, és a Molra is. A legtöbbet a Richter drágult, amely 2,2 százalékkal 44 900 forintra emelkedett szerdán, vélhetően annak hatására, hogy a Deutsche Bank 55 000 forint fölé emelte a célárfolyamát. Az Egis amelyet szintén vételre ajánlott a német bank 3,5 százalékkal száguldott felfelé, ez 20 500 forintos utolsó értéket jelentett. A Mol 0,7 százalékkal 20 350 forintra nőtt, míg a Magyar Telekom 2 százalékkal 667 forintra emelkedett. A rossz külső környezet ellenére elég jó gyorsjelentést publikáló Fotex árfolyama 0,8 százalékkal 404 forintra emelkedett.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!