A nap céges híre volt, hogy várhatóan fizetésképtelenséget jelent be a német MobilCom AG, miután francia partnere, a France Télécom vezetése úgy döntött, nem nyújt többé pénzügyi támogatást a távközlési cégnek. A MobilCom FT-felé fennálló adósságtörlesztésének sorsa körül kialakult vita vezetett ahhoz, hogy távozásra bírták a francia telekomvállalat vezérigazgatóját, Michel Bont. A MobilCom délutáni bejelntése azonban még felvillantott egy utolsó reménysugarat: addig nem jelentik be a fizetésképtelenséget, amíg nem tárgyalnak a német kormánnyal, amelynek úgy tűnik szívügye a cég megmentése. A francia gazdaság külkereskedelmi többlete júliusban szezonálisan kiigazítva 2,375 milliárd euró volt, ez háromszorosan a júniusi 827 millió eurós eredménynek. A kivitel ugyanis dinamikusan nőtt, míg a behozatal bővülése ettől jócskán elmaradt. Az idei hét hónapban a francia kiviteli többlet 7,844 milliárd euróra rúgott. A JPMorgan véleménye szerint az eurózóna gazdaság 2002 második felében 1,5 százalékkal nőhet, hasonlóan az első félévhez. A gyorsulás egyelőre elmarad. Két kockázati tőkebefektető cégnek eladta a Vivendi Environmental US Filter Corporation nevű amerikai leányvállalatát - jelentette be a francia társaság. A vételár 620 millió dollár volt, készpénzen. A vevő egy olyan konzorcium, amelynek egyik tagja a JP Morgan Chase leányvállalata, a JP Morgan Partners, a másik pedig egy bostoni székhelyű befektetési ház, a H Lee Partners.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!