Magyar idő szerint fél kettőkor az angol fontot 1,115-ös rátán váltották euróra, ami közel 0,2 százalékos erősödés az 1,113-as nyitó árfolyamhoz képest.

A bejelentés előtt viszont gyors esésbe kezdett az angol font, megjárta az 1,110-es kurzust is.

A dollárhoz képest a reggeli nyitó 1,248-as árfolyamnál még mindig gyengébben áll a brit valuta. Jelenleg 1,246-os szinten áll.

Kétszer több szavazatot kapott Boris Johnson volt brit külügyminiszter, mint ellenfele, utóda a külügyi tárca érén, Jeremy Hunt a Konzervatív Párt elnökválasztási versenyében, így ő lesz az Egyesült Királyság következő miniszterelnöke.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!