Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Tokióban a japán Nikkei-225 index 1,44 százalékos, 206,21 pontos csökkenéssel 14 092 ponton zárt. A japán jen erősödött a dollárral szemben, ez lefelé tolta a japán exportvállalatok részvényárfolyamát. Heti szinten 0,7 százalékot csökkent a Nikkei.

Szöulban a dél-koreai Kospi index 0,16 százalékkal, 3,24 ponttal 2013 pontra nőtt. A kereskedési nap elején a Kospi csökkent, de zárásra újra idei csúcsot döntött, hála a külföldi befektetők részvényvásárlásainak. A Kospi ezen a héten 2,9 százalékkal erősödött.

Sydneyben az ausztrál S&P/ASX-200 index 0,58 százalékos, 31,84 pontos gyengüléssel 5479 ponton fejezte be a napot. A legnagyobb bányavállalatok, a BPH Billiton és a Rio Tinto részvényárfolyama csak kevéssel csökkent, de más bányaipari cégek ennél rosszabbul teljesítettek.

A tokiói tőzsdezárás idején még nyitva tartó kínai tőzsdéken gyengülés volt. A sanghaji tőzsde 0,15 százalékkal, a hongkongi 0,27 százalékkal gyengült. A legfrissebb adatok szerint áprilisban egyaránt csökkent a Kínába irányuló külföldi tőkebefektetések mennyisége és a kínaiak által külföldön befektetett tőke összege is.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!