A BorsodChem Rt. (BC) az MDI-üzem kapacitásbővítéshez kapcsolódóan, az ott gyártandó metil-diizocianát egyik alapanyaga, a szénmonoxid hosszú távú biztosítása érdekében 15 éves időtartamra szállítási szerződést írt alá a Linde AG-val, illetve a Linde Gáz Magyarország Rt-vel. A BC közleménye szerint a szerződés értelmében Linde az üzemépítéssel kapcsolatos jelentős invesztícióját BorsodChem kazincbarcikai telephelyén úgy szervezi, hogy 2005 augusztusában az MDI-gyár próbaüzemével egyidejűleg a szénmonoxid-létesítmény próbaüzeme is megkezdődjön.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!