Borúlátó Európa

Több-kevesebb mérséklődéssel fejezték be a napot a nyugat-európai tőzsdeindexek, miután a vártnál rosszabb amerikai makroadat kiábrándította a befektetőket az Atlanti-óceán mindkét oldalán.
Kummer Krisztián, 2004. december 3. péntek, 17:40
Fotó:

Az Egyesült Államokban a vártnál kevesebb munkahelyet sikerült teremteni novemberben, ami komoly esést hozott a dollár számára a bankközi devizapiacon. Az 1,3360 dollárig erősödő euró súlyos csapás volt a nyugat-európai tőzsdék számára, így nem csoda, hogy pillanatok alatt a negatív oldalra kerültek az addig mérsékelt emelkedést produkáló mutatók. Az általános borúlátáson túl a Nokia-részvény árfolyamát a cégtől távozó vezetőkről szóló hírek is lenyomták. A félvezető-iparág papírjai azonban minden nehézség ellenére is kimagaslóan teljesítettek, köszönhetően az Intel csütörtöki bejelentésének, melyben megemelte a forgalmi elvárását a negyedik negyedévben. A T-Online nem ajánlotta tulajdonosainak, hogy a Deutsche Telekom által kínált összegért adják át részvényeiket, a piacon kialakult ár pedig már bőven felette jár a DT-ajánlatnak. A Merck kurzusa pedig azután hízott öt százalékot, hogy stratégiai partnere, a Biomira bíztató adatokat közölt az által fejlesztett tüdőrák elleni gyógyszerről.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK