Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A részvénypiac forgalma 11,9 milliárd forint volt, a vezető részvények többsége gyengült az előző napi záráshoz képest.
Kocsis Márió, a Concorde Értékpapír Zrt. elemzője szerint gyengén indult a kereskedési nap, a Brexit körüli aggodalmak, illetve az amerikai-kínai kereskedelmi tárgyalásokat övező bizonytalanság volt a kereskedés fő mozgatórugója.

Emellett a nagy amerikai bankok beszámolóival megkezdődött az amerikai jelentési szezon. Hozzátette, délutánra Brexit-téren is jöttek pozitív fejlemények, így a BÉT zárásakor mind a nyugat-európai tőzsdék, mind az amerikai indexek pozitív tartományban tartózkodtak - írja az MTI.

Míg a nemzetközi parketten optimizmus rajzolódik ki, a BÉT-en csak a Richter tudott érdemben erősödni. Az elemző kiemelte, hogy az OTP, miután hétfőn április óta nem látott szintekre emelkedett, megpihent, a nagy papírok közül leggyengébben szereplő Mol árfolyama pedig 50 napos mozgóátlagáról fordult le.

A Mol árfolyama 44 forinttal, 1,52 százalékkal 2846 forintra csökkent, 1,5 milliárd forintos forgalomban.

Az OTP-részvények ára 50 forinttal, 0,38 százalékkal 13 150 forintra esett, forgalmuk 6,1 milliárd forintot tett ki.

A Magyar Telekom 1 forinttal, 0,22 százalékkal 445 forintra gyengült, forgalma 83,1 millió forint volt.

A Richter-papírok 90 forinttal, 1,86 százalékkal 4932 forintra erősödtek, forgalmuk 3,8 milliárd forintot ért el.

A BUMIX 3983,03 ponton zárt kedden, ez 52,43 pontos, 1,30 százalékos csökkenés a hétfői záráshoz viszonyítva.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!