A vezető amerikai indexek mínuszban zárták a szerdai kereskedést: a Dow Jones 0,29, az S&P 0,46, a Nasdaq pedig 0,39 százalékkal zárt nyitó ára alatt. A gyenge eredmények és a kereslettel összefüggő bizonytalanság húzta le a nyersanyag-kitermelőket: az energiaszektorban a 77 százalékos eredménycsökkenést jelentő ConocoPhilips árfolyama 3,5 százalékot esett, az acélgyártó ArcelorMittal-papírok pedig 6,3 százalékkal kerültek kevesebbe a nap végén, miután a vártnál nagyobb veszteséget termelt a második negyedévben. A Caterpillar 2,5, a General Electric 2,1 százalékot esett vissza.

Nem tett jót az ipari szektornak a tartós fogyasztási cikkek rendelésállományának vártnál rosszabb, 2,5 százalékos csökkenése, illetve a 39 milliárd dolláros, 5 éves kötvényaukció iránti szolid érdeklődés sem. A Yahoo 12 százalékkal zárt alacsonyabban, miután megállapodás született a régóta várt együttműködéséről a Microsofttal. A további előfizetőket vesztő, váratlanul magas veszteséget jelentő Sprint Nextel mobilszolgáltató 12 százalékot esett, a DreamWorks Animation viszont 8,5 százalékkal került nyitó ára fölé, a vártnál jobb eredmény következtében.

Árfolyamok és grafikonok
QP | Quality Placement

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!