A svájci Credit Suisse 637 millió svájci frankos veszteséget szenvedett el tavaly a negyedik negyedévben, szemben az egyévvel korábbi 841 millió frankos adózott eredménnyel. Mivel az elemzők 367 millió frankos profitot vártak a tavalyi negyedik negyedévről, egyértelműen negatív a hír. A várt eredmény és a veszteség különbsége ennél nagyobb, így teljes mértékben nem lehet erre fogni a rendkívül rossz három havi teljesítményt.

Ugyanakkor a várakozásokkal szembeni magasabb veszteséget a bank azzal magyarázza, hogy a vártnál sokkal gyorsabban kezdték meg leépíteni az erősen veszteséges befektetési üzletágat. Ennek viszont 891 millió frankos költsége volt, ami önmagában jelentősen megterhelte a tavalyi év utolós három hónapját. Az idei első negyedévre viszont már javulást jeleztek előre a cég vezetői.

A bevétel terén sem volt azonban fényes a tavalyi év utolsó negyedéve. A 4,47 milliárd frankos árbevétel ugyanis 46 százalékkal kevesebb az egy évvel korábbi 6,9 milliárdnál.

Az év egésszét tekintve azonban a Credit Suisse adózott eredménye 1,953 milliárd frank volt, ez is 62 százalékkal kevesebb azonban az egy évvel korábbinál. A bevétel 17 százalékkal 25,429 milliárd frankra csökkent tavaly.

 

 

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!