A BUX ugyan a nap elején még 22 854 ponton is megfordult, a nap végére azonban 21 795 pontig hullott vissza. Végül a nap végi kis felkötésének köszönhetően 21 964 ponton, 3,5 százalékos mínuszban zárta a napot a vezető index.

A decemberi lejárat értéke 3 százalékkal 22 370 pontra esett vissza.
 

A vezető részvények közül a várakozásoknál jobb gyorsjelentés - ahogyan egy nappal korábban az OTP-nél - nem segített a Mol árfolyamán. Az olajrészvény vélhetően a mélybe hulló olajárral együtt az átlagnál sokkal nagyobb mértékben 4,6 százalékkal esett, ami 17 750 forintos értéket jelentett.

Ezzel a legnagyobbat zuhanta a nagypapírok közül, mivel az OTP megúszta 2,4 százalékos eséssel. Igaz a bankpapír is nagyon fontos szinthez érkezett, hiszen a legutóbbi jelentősebb esésénél is 5850 forint fogta meg az árfolyamot. Csütörtökön a bankrészvény napi minimuma 5878 forint volt, zárásra azonban innen kicsit feljebb húzták, így 5995 forint lett a végső ár.


A Richter 1,7 százalékkal 41 000 forintra csúszott le, míg az Egis 3,8 százalékkal 20 610 forintra szánkázott vissza. Jól állta viszont a sarat a Magyar Telekom, amiben szerepet játszhatott, hogy az állampapírpiacon nem volt pánik, így nem nőttek drámaian a hozamok. A telekomcég így 1,5 százalékot esve 670 forinton fejezte be a napot. 
 

A szép számokkal előálló áramszolgáltatók viszont ellenálltak az általános hangulatnak, az Elmű 0,7 százalékkal, az Émász pedig 0,5 százalékkal tudott emelkedni. Nagyon elhagyta viszont az ereje az FHB-t, a kisebbik bankpapír ugyanis több mint 5 százalékkal esett.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!