Borzalmasan rosszul kezdett az AIG

Hiába jött a várakozásoknál jobb adat eséssel kezdték a napot az amerikai tőzsdék.
NAPI, 2010. február 26. péntek, 15:55
Fotó:

Az előző napi záró áruk környékén nyitottak a tengerentúli tőzsdék, azután azonban kisebb eséssel folytatták a napot, a 16 óra előtt érkező makroadat dömping előtt. Ezen nagyon nem is kell csodálkozni, hiszen a kedvezőbb GDP adatot hírét ellensúlyozta, hogy az AIG ismét állami segítségre szorulhat. Ennek hatására a biztosító óriás 8 százalékot esett a kereskedés első szakaszában. A bankokat egyelőre nem rázta meg a hír vegyesen szerepeltek a kereskedés első fél órájában, de nagyon nagy elmozdulást nem produkáltak.

A Dow 16 óra előtt pár perccel gyakorlatilag nullában 10 317 ponton, a Nasdaq 0,2 százalékos mínuszban 2229 ponton forgott. Az S&P 500 is 1102 ponton stagnált.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK