A részvénypiac forgalma 10,1 milliárd forint volt, a vezető részvények ára vegyesen változott az előző napi záráshoz képest. Kababik József, az Erste Befektetési Zrt. üzletkötője az M1-en elmondta, Európában estek a részvényárfolyamok, a londoni index 0,1 százalék körüli mínuszban van és a német DAX index is mintegy 0,6 százalékot veszített az értékéből.

A BÉT sem tudott emelkedni, a BUX körülbelül negyed százalékot esett, nem kicsi, mintegy 10 milliárd forintos forgalom mellett. A Mol nagyon rosszul teljesített, esett a Magyar Telekom is, az OTP és a Richter tudott emelkedni - mondta.

A Mol közel 2 százalékkal, 21 370 forintra zuhant 2,6 milliárd forintos forgalomban. Az OTP-részvények 0,3 százalékkal 9285 forintra emelkedtek, forgalmuk 5,1 milliárd forintot tett ki. A Magyar Telekom árfolyama 0,2 százalékkal 472 forintra esett 334,6 millió forintos forgalmat követően, mít a Richter-papírok árfolyama 0,9 százalékkal 7136 forintra nőtt 1,7 milliárd forintos forgalomban.

Európában a fent említett londoni és frankfurti index mellett a párizsi CAC-40 0,7 százalékot esett, a pán-európai Stoxx Europe 600 indexe pedig 0,8 százalékkal gyengült.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!