A 2019 januárjában lejáró kötvény árazásakor kialakult hozam 270 bázisponttal magasabb a vonatkozó euró kamatcsere (mid-swap) hozamnál.

Az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) szerdán a honlapján hozta nyilvánosságra, hogy mandátumot adott a Deutsche Bank, az ING és a UniCredit pénzintézeteknek egy euróban denominált benchmark kötvény kibocsátásának megszervezésére.

Magyarország 1 milliárd eurónyi forrást tervez bevonni az aukcióval.

Pénteken Orbán Viktor, Matolcsy György, Fellegi Tamás és Varga Mihály Frankfurtban részt vesz a Deutsche Bank által szervezett befektetői találkozón - erősítette meg a korábban már bejelentett programot a miniszterelnök sajtóstábja az MTI-nek.

A Deutsche Bank által szervezett befektetői találkozó minden valószínűség szerint Magyarország tervezett eurókötvény kibocsátásával hozható kapcsolatba - így kommentálták múlt csütörtökön a tervezett befektetői találkozó bejelentését internetes gazdasági portálok.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!