Az építőipari és mezőgazdasági gépek forgalmazásával foglalkozó, több mint 10 éves múltra visszatekintő, dinamikus növekedést mutató és napjainkban már közel 10 milliárd forintos árbevételt produkáló társaság 2018-ban tette le új stratégiája alapjait, amelynek központi eleme volt az Xtend piaci megjelenés.

A tőzsdei bevezetést megelőzően a DM-KER sikeres zártkörű tőkeemelést hajtott végre. A túljegyzéssel záruló tranzakció keretében végül 3800 forintos áron, 996,77 millió forint értékben, 262 310 darab részvényt értékesítettek.

A tranzakcióban a Széchenyi Tőkealap-kezelő Zrt. által kezelt Nemzeti Tőzsdefejlesztési Alap 14,55 százalékos részesedést szerzett a cégben.

A szigetszentmiklósi székhelyű DM-KER Zrt. a BÉT honlapján közzétett információs dokumentum szerint 2019. augusztus 31-i hatállyal, a 2008-ban alapított DM-KER Kft. zártkörű részvénytársasággá alakulásával jött létre, tulajdonosai magánszemélyek. A társaság több mint 11 éves piaci tapasztalattal rendelkező, magyar tulajdonú, építőipari és mezőgazdasági gépek forgalmazásával, szervízelésével, bérbeadásával, valamint alkatrészek forgalmazásával foglalkozó középvállalkozás. Piaci működésének kezdetekor elsősorban bányászati és építőipari gépek kereskedelmével, valamint használt, de jó állapotú gépek értékesítésével foglalkozott.

A cég értékesítésének nettó árbevétele 2018-ban 8,055 milliárd forint, 2019-ben az első hat hónapban 4,557 milliárd forint volt, az EBITDA rendre 671 millió forint, illetve 269 millió forint, míg az adózott eredmény 384 millió forint, illetve 165 millió forint volt. A cég saját tőkéje 2019 június 30-án meghaladta az 1,422 milliárd forintot.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!