Az Amstel Sörgyár Rt. arról tájékoztatta a Brau Union Hungáriát, hogy a szeptember 5-i bejelentésben érintett részvények tulajdonjogának átruházására a hivatkozott adásvételi szerződés címén még nem került, és a vonatkozó tőkepiaci szabályozásra tekintettel nem is kerülhetett sor - jelentette be a tőzsdei cég. A közlemény szerint ugyanakkor az adásvételi szerződés rendelkezésének megfelelően azonban a Brau Union AG szavazati jogát kizárólag az Amstellel egyetértésben gyakorolhatja. Az Amstel közölte továbbá, hogy a szavazati jog gyakorlására a 2003. szeptember 5. óta eltelt időszak alatt nem került sor. A cégek szeptember 8-i hivatalos közleményei szerint a százszázalékos Heineken-tulajdonban lévő Amstel Sörgyár Rt. szeptember 5-én megvásárolta a Brau Union AG (BU) magyar Brauban meglévő részvénycsomagját, s részvényenként mindössze 12 806 forintot kínáló nyilvános vételi ajánlatát benyújtotta jóváhagyásra a PSZÁF-nak.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!