Brau-közgyűlés: a kisrészvényesek kitartanak

A mai, extra rövid Brau-közgyűlésen a kisrészvényesek kétségbe vonták a fő tulajdonos szavazati jogát, s abban sem volt egyetértés, kell-e dematerializálni a törzsrészvényeket.
NAPI Online, 2004. október 27. szerda, 13:46
Fotó:

Alig két órát tartott a Brau Union Hungária Sörgyárak Rt. mai, soproni rendkívüli közgyűlése, szemben a tavaszi 11 órával, de a kisrészvényesek most is határozottan képviselték eddigi álláspontjukat. Kétségbe vonták a szavazatok 98,8 százalékával rendelkező Brau Immobilien GmbH szavazati jogát mondván, a cég a holland Heineken-csoporthoz tartozik, amely 2003 szeptembere óta nem tett érvényes, jóváhagyott ajánlatot a sörgyár részvényeire. E tiltakozásokat az igazgatóság figyelmen kívül hagyta.
A közgyűlés elfogadta a tőzsdén is forgó elsőbbségi részvények dematerializációjáról szóló javaslatot, de nem jutott dűlőre atekintetben, hogy kell-e dematerielizálni a törzsrészvényeket. Az igazgatóság szerint nem, míg a kisrészvényesek felvetették, hogy ezek is nyilvános papírok, hiszen a a tőzsdére is bevezetett Martfű-részvényekért kaptak cserébe Brau-törzsrészvényeket. A TEBÉSZ vezetője, Dióslaki Gábor jelezte: a Brau Immobilien GmbH befolyásgyakorlása miatt várhatóan a bíróságon támadja meg a közgyűlés határozatait.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK